*

Mullan alta Arkeologin tarinoita maan povesta jo vuodesta 2009

Kaikki blogit puheenaiheesta Kahvin korvike

Ryssänkyrpä


Sikuria saa nykyään jauheena sekä nestemäisenä lasipurkeissa. Näissä muodoissa ainetta saa kaupoista mm. Venäjällä ja Virossa. Näistä kirjoitin aikaisemmissa sikuriblogeissani. Suomessa sitä on saanut myös kovana pötkönä.


Venäjällä sikuri on melko tavallinen vaihtoehto teen, yrttiteen ja kahvin rinnalla. Suomessa sikuria myydään vain erikoiskaupoissa. 


Sikurin epäsuosio selittynee sen historialla. Sota-aikana kun kahvia ei saanut, sikuri oli varteenotettavin korvike. Ruiskahviakin joku on jossain kehunut, mutta itse en ole sellaista kokeillut.

Nestemäinen sikuri parasta


Sikuria myydään paitsi jauheena myös paksuna mönjänä lasipurkeissa. Tässä on minusta intensiivisempi maku kuin jauheessa. 


Yksi teelusikallinen kuppia kohti riittää. Kuvan Izhevskistä ostettu purkki sikuria on tuotettu Jaroslavlin alueella.


Siirappimaisen aineen kitkerä poltettua sokeria muistuttava aromi saa miettimään, olisiko aineella sovelluksia leivonnassa.

 

Sikuri on loistava juoma

 

Sikurilla on Suomessa paha kaiku, koska se oli aikoinaan kahvin korvike.


Kahviin sikuri linkittyy myös siten, että sitä ilmeisesti käytetään kahvin kanssa sekaisin laajoilla alueilla ympäri Aasiaa:
http://tamarindheaven.blogspot.ru/2010/12/kahvin-korvikkeita.html

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset

Julkaise syötteitä