Mullan alta Arkeologin tarinoita maan povesta jo vuodesta 2009

Riisuttu muinaisuus


Kaikkihan tietävät, että arkeologia on seksikästä. Niinpä me päätimme Turun arkeologian ainejärjestö Vare ry:ssä pureutua asiaan, ja lopputuloksena syntyi Riisuttu munaisuus -nimeä kantava kalenteri. Kalenteri esittelee kiehtovia muinaisjäännöksiä ja niiden upeita tutkijoita. Jokaisen kuukauden kohdalla on myös pieni tietoisku muinaisjäännöksestä.

Kuvissa on kohteita kivikaudelta 1900-luvulle. Kohteet sijaitsevat Etelä- ja Keski-Suomessa, Ahvenanmaalla ja yksi jopa Australiassa. Kuvat ovat yhtä lukuun ottamatta Matkaoppaasta keskiajan Suomeen tutun kuvittaja Elina Helkalan käsialaa. Tässä pari makupalaa!

Kalenterista voi käydä tykkäämässä sen Facebook-sivulla. Sivuilla kerrotaan myös, mistä kalenteria saa. Tuotot menevät lyhentämättöminä Vare ry:n toiminnan tukemiseen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Arkeologia todella on kiinnostavaa ja varmaan melkein yhtä jännittäävääkin kuin Indiana Jonesin seikkailut. Tämän kalenterin ajattoman kivoja asuvalintoja voi perustella paremmin kuin vaikkapa vähäpukeisia sairaanhoitaja- tai palomieskalentereja. Luolahenkilöt olivat varmaankin kutakuinkin ilkosillaan silloin kunolosuhteet sallivat.

Mutta kirjoitetun historian kaudellakin on paljon sellaista, minkä soisi pääsevän oivaltavalla markkinoinnnilla kuivahkon maineestaan, kuten kartologia ja valtiolliset sopimusdokumentit. Tuli mieleen, että ensi vuonna 2017 vietetään Suomineidon 100-vuotisjuhlavuotta. Pitäisiköhän värkätä myös kalenteri näistä kuvista: Suomineito luomuasussaan ilman rihmankiertämää ennen ja jälkeen... ks. http://rescordis.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri...

Tämän blogin suosituimmat